Na nedavno održanoj obuci koju je organizirao NDI's CEE Regional Political Integrity, s ponosom ističemo aktivno učešće naših članova: Semira Beganovića, Berine Delić, Amne Kerla i Sare Bešić. Naših četvero mladih lidera imali su priliku sudjelovati u četiri modula obuke, a posljednji, ali izuzetno značajan modul, održan je u Bukureštu.

Tema posljednjeg treninga bila je “Learning and Developing Tools for Movement-Based Parties (MBP)”. Ovaj modul imao je poseban značaj za našeg mladog lidera, koordinatora opštinskog odbora Ilidža, Semira Beganovića. Semir dijeli svoje utiske, ističući zadovoljstvo prisustvovanja ovakvom treningu, upoznavanje lidera iz različitih zemalja te učenje kroz praktične timske vježbe o liderstvu, ličnom razvoju, kombinaciji liderstva i demokratije, s naglaskom na primjeni stečenih metoda u praksi.

“Za mene je ovo izuzetno značajno, kao i za #novegeneracije, jer aktivno radimo na novim idejama i inicijativama unutar našeg odbora”, ističe Semir Beganović.

Edukatori koji su vodili ovaj modul došli su iz SAD-a 🇺🇸, a ponosno ističemo da je ZNG jedina politička inicijativa iz Bosne i Hercegovine koja je imala svoje predstavnike na svim modulima. Naš tim također nosi titulu najmlađeg tima na obuci, čime se posebno ponosimo.

Osim članova naše inicijative, obuci su prisustvovale i političke partije iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske i Albanije. Svim učesnicima ovog značajnog događaja želimo izraziti zahvalnost, a nadamo se da će stečena znanja i iskustva doprinijeti daljem razvoju političke scene i aktivizma u našim zajednicama.

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste bili u toku s novim idejama i inicijativama koje za nove generacije donosi politička inicijativa “Za nove generacije”. #zanovegeneracije #nacionalnidemokratskiinstitut #trening