Prof. dr. Damir Marjanović i jedan od koordinatora političke inicijative “Za nove generacije”, danas je reagirao na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, o tome da će kroz misiju EUFOR-a poslati vojsku Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Marjanović je rekao da bi predsjednik susjedne države trebao više da brine o Hrvatskoj te da se posveti rješavanju gospodarskih, korupcijskih skandala i podizanju diplomatskoga rejtinga Republike Hrvatske koje je upravo on srozao na najniže grane svojim populističkim, huškačkim i licemjernim izjavama.
Hrvatski državljani nisu kratkoga pamćenja i jako dobro znaju da ono što njihov diplomatsko nebalansirani predsjednik izjavi u ponedjeljak, već u petak bude demantirano od njega samoga.
Marjanović je kazao kako ne treba da nas čudi takvo miješanje gospodina Milanovića u predizbornom bosanskohercegovačko vrijeme. Svjestan je on da Bosanci i Hercegovci s dvojnim državljanstvom, kako Hrvati (čega je svjestan) ali i veliki broj Bošnjaka (čega očigledno nije svjestan) itekako mogu da odluče o njemu dragoj fotelji.
Prof. dr. Damir Marjanović je rekao kako se očigledno predsjednik Milanović priprema za vrijeme kada će se u Bosni i Hercegovini, a ne u Zagrebu, vrlo vjerojatno odlučivati o njegovoj sudbini, jer je svjestan da ga građani Zagreba ili, pak, Splita već odavno prihvaćaju isključivo kao, kako se na rivi kaže, dežurnog ridikula