Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Adna Mesihović, s svojim pomoćnicima, posjetila je JU Studentski Centar u Nedžarićima. Sastanku je prisustvovao direktor JU Studentski Centar Sarajevo, Amar Dovadžija, zajedno s pomoćnicima, te predstavnici i članovi Upravnog i Nadzornog odbora i predstavnik studenata.

Cilj posjete je bio da se s rukovodstvom JU Studentski Centar Sarajevo razgovara o izazovima s kojima se Studentski Centar susreće, uslovima smještaja studenata, te budućim projektima.

Ministrica Mesihović se upoznala s stanjem u domu Nedžarići, te u razgovoru saznala i koji su to prioriteti za studente kako bi njihov boravak tokom studija bio što ugodniji.

„Stanje koje smo zatekli u JU Studentski Centar Sarajevo- dom Nedžarići nije stanje kojim se možemo pohvaliti. Uslovi u pojedinim paviljonima u kojima borave naši studenti su daleko od uslova koje možemo da vidimo u centrima u regionu, ali i šire. Neophodna je rekonstrukcija smještajnih kapaciteta kao i iznalaženje sistemskog rješenja za pitanja poslovanja JU Studentskog Centra Sarajevo. Prvi korak Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade će biti da što hitnije oformimo ekspertsku grupu sastavljenu od eksperata s Univerziteta u Sarajevu, predstavnika studenata, ministarstva, predstavnika JU Studentskog centra i stručnjaka iz drugih oblasti koji će kreirati prijedlog rješenja za trenutne probleme koje smo zatekli. Raduje nas činjenica da su predstavnici Uprave Centra spremni za zajedničku saradnju, a sve u cilju iskorištavanja novih prilika za projekte i aktivnosti u budućnosti koji će poboljšati studentski standard u našem Kantonu.“, istakla je ministrica Mesihović.