Rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj, posjetio je Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade, gdje je s ministricom, prof. dr. Adnom Mesihović, razgovarao o unapređenju visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, akreditaciji visokoškolskih ustanova i o saradnji Univerziteta u Sarajevu s Ministarstvom.

Sastanku je u ime Univerziteta u Sarajevu prisustvovao i prorektor za finansije, prof. dr. Tarik Zaimović. Ispred Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade, pored ministrice Mesihović, sastanku su prisustvovali i pomoćnici za finansije i nauku Nihad Šeta i Azemina Njuhović.

Ministrica prof. dr. Mesihović je upoznala rektora s planovima Ministarstva u budućnosti, i istakla važnost saradnje i zajedničkog djelovanja Ministarstva i Univerziteta u Sarajevu, s ciljem unapređenja studentskog standarda, povećanja ulaganja u naučno istraživački rad i potenciranja izvrsnosti u svim segmentima visokog obrazovanja i nauke.

Prof. dr. Rifat Škrijelj je upoznao ministricu s izazovima s kojima se Univerzitet susreće, okolnostima u kojima fakulteti djeluju, te prioritetima i problemima koje je potrebno rješavati kroz zajedničko djelovanje Univerziteta i Ministarstva, a sve s ciljem kontinuiranog razvoja Univerziteta u Sarajevu i unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja.

Rektor prof. dr. Škrijelj je poželio sreću u radu ministrici i predstavnicima Ministarstva, te istakao kako će saradnja Univerziteta i Ministarstva u budućnosti biti intenzivnija.