Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade, prof. dr. Adna Mesihović posjetila je, zajedno s svojim najbližim saradnicima, Akademiju Likovnih Umjetnosti.

Ministrica Mesihović je istakla da je odlučna u tome da u narednom periodu, zajedno s svojim saradnicima, posjeti sve visokoškolske institucije u Kantonu Sarajevo te da se na taj način, kroz razgovor i i posjete, upozna s izazovima i dobrim praksama naših institucija obrazovanja.

Teme sastanka su bile raznovrsne, razgovarano je o izazovima s kojima se ALU susreće, manjim infrastrukturnim ulaganjima koja bi bila potrebna u budućnosti, studijskim programima i drugim dobrim projektima.

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade se stavilo na dispoziciju za podršku i saradnju u budućnosti.

Ministrica Mesihović: “Nadam se da ćemo kroz procese koji idu u smjeru izmjena Zakona o visokom obrazovanju naći način da studentima ALU koji nisu upisali nastavnički smjer na početku studiranja omogućimo da to urade prilikom upisa na Master studije.”

“Obostrano razumijevanje, dijalog i slušanje su alati koji će nam pomoći da zajednički pokrenemo stvari s mrtve tačke.” zaključila je ministrica Mesihović.