Politički pokret Za nove generacije je u nedjelju, 10. 12. 2023.,  održao svoju prvu Skupštinu.  Preko 65 delegata i delegatkinja, članova i članica, političkog pokreta “Za nove generacije”, biralo je članove i članice stranačkih organa Tri koordinatora i Upravni odbor, te imalo priliku glasati za važne dokumente za buduće djelovanje Pokreta.

Novi sastav koordinatora Pokreta čine Tarik Jažić, Adna Mesihović i Ibrahim Obhođaš, a Upravnog odbora Selma Hanjalić, Dušan Čulum, Amina Džonlagić, Vedran Hadžić, Malić Hećo i Damir Marjanović.

Na samoj Skupštini usvojen je Plan rada Pokreta fokusiran na učešće u kantonalnoj izvršnoj vlasti i ostvarivanje predizbornih planova Pokreta koji su prezentirani građanima tijekom kampanje, pripremu za lokalne izbore 2024, osnivanje odbora Pokreta u ostalim regionima Bosne i Hercegovine, te ostale aktivnosti koje će Pokret nastaviti raditi.

Na zasjedanju Skupštine delegati su jednoglasno podržali članstvo novih članova i članica Pokreta.

Zaključeno je da je Politički pokret “Za nove generacije” jedna od najperspektivnijih nadolazećih političkih organizacija. Izuzetno veliki interes za članstvo, kao i ogroman broj registrovanih simpatizera ukazuju na to da je ovaj novi koncept političkoga djelovanja već prepoznat kao značajni faktor u transformaciji političke budućnosti u BiH.

S tim u vezi Pokret poziva i ostale političke organizacije, ali i sve Bosance i Hercegovce da nam se pridruže u građenju bolje domovine za naše nove generacije.